Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

8 soorten foodtrucks die je niet kan weerstaan

De ene foodtruck is de andere niet. Gelukkig maar, want dat betekent dat je altijd de keuze hebt tussen heel veel verschillende gerechten. Of dat nu op een foodtruck festival is, of op je eigen georganiseerde evenement. Foodtrucks hebben echt voor elke lekkerbek een hapje en voor elke goesting een smaak. Van ultra healthy tot een heerlijke cheat meal. Waar heb je vandaag zin in? Deze soorten foodtrucks kun jij niet weerstaan!

De ene foodtruck is de andere niet. Gelukkig maar, want dat betekent dat je altijd de keuze hebt tussen heel veel verschillende gerechten. Of dat nu op een foodtruck festival is, of op je eigen georganiseerde evenement. Foodtrucks hebben echt voor elke lekkerbek een hapje en voor elke goesting een smaak. Van ultra healthy tot een heerlijke cheat meal. Waar heb je vandaag zin in? Deze soorten foodtrucks kun jij niet weerstaan!

1. Foodtruck met kip

In een nugget, als burger of puur natuur: wij houden wel van een lekker stukje kip. In alle mogelijke vormen! Alleen de geur al van zo’n krokant billetje aan ‘t spit doet je watertanden. Foert, alleen al door eraan te denken slaan je speekselklieren op hol. Dat hebben deze foodtrucks goed begrepen.

De Gare Kip

Wat krijg je als je de sterke smaaksensatie van de Oosterse keuken combineert met de liefde van grootmoeders keuken? Heerlijke kipgerechten die je smaakpapillen een vreugdedansje laten doen. Deze foodtruck streeft bovendien ook nog eens naar 100% duurzaamheid. De Gare Kip is niet te stoppen!

Saté Foodtruck

Liever kip op een stokje? Saté Foodtruck gebruikt dagverse high-end producten van topkwaliteit. Smakelijk gegrild met een heerlijk mysterieus sausje. En dan hebben we het nog niet gehad over de lekkere bijgerechten.

Brothers in the Hood

Quality streetfood voor fijnproevers. Dat is wat Brothers in the Hood je biedt. Deze foodtruck serveert verfijnde smaken. Geen wonder, want de rollende keuken wordt bestuurd door twee chef-koks die vol passie koken voor elke gast. Ze doen dat niet alleen met kip, maar wagen zich ook aan gekonfijte eend. Mmm-mmm-mm!

2. Foodtruck met pannenkoeken

De favoriet van elk kinderhart: pannenkoeken zijn er in alle vormen en smaken. Luchtig Amerikaans, met een heerlijke dikke saus of net met vers fruit. Geen wonder dat roodtrucks met pannenkoek zo sterk in de smaak vallen bij ons publiek.

Lees ook: De zoete zonde: foodtrucks met desserten.

Ice Jewels & Daydreams

Wie dacht dat je bij Ice Jewels Daydreams alleen maar heerlijke frisse ijsjes kon krijgen zit stevig mis. Ook Aziatisch geïnspireerde krokante pannenkoeken met bakbanaan, home made American pancakes met seizoensfruit en authentieke Brusselse wafels staat op ’t menu.

Choco Kebab

“Eerlijk is eerlijk, eigenlijk zijn we toch allemaal dol op een zoet nagerecht?” Jep! Choco Kebab weet waar ‘ie over spreekt. Deze foodtruck maakt heerlijke nagerechten, waaronder vers gebakken pannenkoeken en crêpes, mikshakes én chocolade kebabs.

Rolled

De foodtruck die echt alles tussen een pannenkoek rolt. Chocolade en vruchten, maar ook de meest verrassende ingrediënten en culinaire variaties die je niet meteen zou verwachten. De creaties van Rolled vallen alleszins enorm in de smaak. Ook op jouw event?

3. Foodtruck met wraps

Moeten er nog wraps zijn? Yes, want met dit frisse gerecht kun je echt elke kant uit! Lekker gezond, gevuld met niets dan verse groenten, of met hier en daar een kruidig gegrild stukje vlees. Wij zetten een paar toppers op een rij.

Wrap ‘n Roll

Die enorme variatie vind je meteen bij Wrap ’n Roll. Deze foodtruck serveert gegrilde wrap met lekkere huisgemaakte vullingen als chili con carne, griekse kip of aziatische fusion. Ook voor vegetariërs!

Gert’s Cruisin’ Cuisine

Taco’s, wraps en salsa’s: Gert kan er wat van. Met zijn foodtruck Gert’s Cruisin’ Cuisine tourt hij elk feestje af met een sprankeltje Mexicaanse finesse. De traditionele maïstortilla’s zijn een schot in de roos, voor jong én oud.

Verde Vegan

En voor wie een echt vegan feestje organiseert, zijn de verse recepten van Verde Vegan een absolute aanrader. Het concept? Authentieke verse voeding met net dat tikkeltje meer. Salades, falafel, verse pasta’s en dus ook: heerlijk gevulde wraps. Wij zijn fan!

4. Foodtruck met frietjes

Onze all-time favoriet? Dat moeten toch wel de Friet Foodtrucks zijn. Ons Belgisch goud: de piepende patatjes, het allerlekkerst met een stevige toef mayonaise. Hier kan echt niemand aan weerstaan! Frietjes zijn overheerlijk, supersnel en perfect te combineren met rijkelijk veel vlees- en visgerechten.

Friet & Co

Een gekende speler in frituurland: Friet & Co en bakt al meer dan 10 jaar de lekkerste frietjes van het land. Volgens de regels van de kunst, en met producten van topkwaliteit.

Frituuraanhuis.be

Foodtruck Frituuraanhuis.be brengt onze Belgische trots tot over de grens. Echte Belgische frieten, dik en dun, met de beste sauzen op de markt. Liever vol-au-vent of stoofvlees bij je patatje? Die gerechten worden dagelijks vers bereid. Een topper voor elk event!

Fresh-A-Licious

Niets is beter dan een vers frietje uit een puntzak. Zeker wanneer je er een portie ambachtelijk stoofvlees bij geserveerd krijgt. Fresh-A-Licious doet nét dat, en voorziet je event ook nog eens van een all-in drankformule. Wie is klaar voor een onvergetelijk feest?

5. Foodtruck met croques

Nog een klassieker op ons bord: krokante croques. Met vlees, vis of vegetarisch: eigenlijk is iedereen fan van deze gegrilde broodjes. Het spreekt voor zich dat deze foodtrucks keer op keer scoren op eender welk event.

Krok

Als je dacht dat croques enkel met kaas en ham worden gegeten, dan zit je goed mis. Krok is een stijlvolle high-end foodtruck die heel wat speciale varianten voor je klaarmaakt. Met Belgische roots, of net een exotische toets. Aan jou de keuze!

Madame Monsieur

Een vrolijk duo met een vrolijke caravan en heel veel lekkere gerechtjes. Marie-Julie en Wannes bereiden met Madame Monsieur overheerlijke croques, maar ook verse ontbijtjes, tapas, hapjes en dessertjes. Een totaalconcept, met héél veel liefde gemaakt.

RemorK

“Keilekkere witte en donkere broden, met de hand gesneden in grote dikke boterhammen die we omtoveren tot de beste Haute Croques die je ooit hebt gegeten.” Moeten we eigenlijk nog meer zeggen? RemorK werkt met echte kwaliteitsproducten, en creëert zo de allerbeste snacks ooit.

6. Foodtruck met Barbeque

Voor de vleesliefhebbers onder ons: de foodtrucks met barbecue gerechten. Denk aan een lekker sappige steak, zachte ribben en de lekkerste sauzen. De perfecte gerechten voor jouw zomers event, een communiefeest of zelfs je eigen trouwfeest!

Lees ook:De heetste barbecue trends voor een heerlijke zomer.

Smokers Food Truck

Een hete gril met authenticiteit en pure ambacht: Smokers Food Truck brengt low & slow gegaard voedsel, met een uitgesproken rooksmaak voor de liefhebbers van de grillkunst. En dat doen ze niet alleen met een klassieke steak. Ook vis, aardappelen en groenten staan op het menu. Als dat niet genieten is!

BarbecueCatering.be

Hou jij van een totaalconcept? Dan ben je bij Barbecuecatering.be aan het goede adres. Van aperitief tot dessert: deze foodtruck maakt echt alles op de grill. In buffetvorm, of als walking diner, met muziek, drank en zelfs eigen personeel. Zo hoeven jij en je gasten nergens meer naar om te kijken. Ideaal voor een zomerse avond vol zuiderse sferen.

BBQ Deals on Wheels

Een knusse foodtruck, met een grote variatie aan lekkernijen van de grill. BBQ Deals on Wheels kookt met hart en ziel, en legt zo de beste stukjes vlees op je bord, gecombineerd met de lekkerste bijgerechten. En om de sfeer écht compleet te maken? Een streepje Spaanse muziek, voor de perfecte avond!

7. Foodtruck met hamburgers

Was het nu Amerikaans, Argentijns of gewoon van België? Dat hangt er een beetje vanaf, want met een burger kun je alle kanten uit. Onze foodtrucks serveren je alvast een sappig stukje vlees tussen verse broodjes van authentieke bakkers.

Lees ook: 
De ideale hap? Ontdek wat deze hamburger foodtrucks te bieden hebben.

B’s Quality Street Grill

Bij B’s Quality Street Grill vind je het betere grillwerk. Burgers van rundsvlees, vers gemarineerde kipfilets en 100% Belgisch Brassvarkensworst zijn de basis van deze toppers. Dat, en de artisanaal gebakken broodjes van de plaatselijke bakker. Als dat niet als muziek in de oren klinkt, dan weten we het ook niet meer!

D’elice Burger

Warm gebakken broodjes van de lokale bakker, lokaal gekweekt vlees en de meest verse groenten. Wij weten wel waar we moeten aanschuiven. D’elice Burger creëert heerlijke burgers van de hoogste plank. Inclusief lekkere sausjes. Date?

Boppin’ Burgers

En als je van echte gourmetburgers houdt, dan kun je terecht bij Boppin’ Burgers. Het grote verschil met de meeste burgers? Deze foodtruck werkt echt met heel veel soorten vlees. Van Iberico tot krokodil, recht van de kwaliteitsslagerij in de buurt of gespecialiseerde bedrijven. Voor de culinaire eters, die zich graag aan iets nieuws wagen.

8. Foodtruck met vis

De tijd dat foodtrucks enkel typisch streetfood verkochten is al lang verleden tijd. Ook verse vis en schaaldieren staan nu op de menukaart. Van verse kabeljauwfilets tot smakelijke mosselen. Ook de visliefhebber haalt z’n hartje op tijdens het volgende foodtruck festival.

The Surffooddude

Lekkere visjes, recht uit de ambulance. Klinkt vreemd, maar is écht de moeite waard. The Surffooddude maakt wonderbaarlijke strandgerechten op één manier: eerlijk, vers en gezond. En natuurlijk gebeurt dat met de lekkerste visjes die je je maar kunt inbeelden. Smakelijk!

De Mosselhut

En als je graag een frietje bij je mosselen eet, dan maak je best kennis met De Mosselhut. Dikke Belgische frietjes, met een heerlijk seizoensbiertje, aangepast aan jouw gekozen mosselgerecht. Da’s écht lekker, of niet?

foodtruck met vis mosselhutDe Mosselhut

Krok Eat

Huisbereide garnaalkroketten, visburgers, calamares … Krok Eat is gespecialiseerd in verse visgerechten met héél veel smaak. Als snelle hap, maar ook als onderdeel van een uitgebreid menu. Een idee voor jouw volgende feest?

Foodtruck verzekeren? 6 tips van Foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je communiefeest, verjaardagfeestje, babyborrel of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Foodtruck in de kijker: Frietmobiel d’Aa

In de bruisende wereld van mobiele gastronomie neemt Frietmobiel d’Aa een unieke plaats in. Als een gevierde ambassadeur van de Belgische frituurcultuur, brengen ze niet alleen een stukje nationale trots naar je toe, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en culinaire passie.

Stuur ons een bericht