Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Pittig, gezond en krokant: Ay Dios Mio! Onze lekkerste Mexicaanse foodtruck gerechten.

Wat dacht je van een foodtruck met Mexicaans eten op je feest? Je kent Mexico vast en zeker als het land van tequila en sombreros, maar het heeft veel meer in zijn mars. Vooral in de keuken dan! Kleurrijk, smaakvol, boordevol groenten en nog eens lekker ook. Klaar voor wat pit in je leven? Laat maar komen!

Wat dacht je van een foodtruck met Mexicaans eten op je feest? Je kent Mexico vast en zeker als het land van tequila en sombreros, maar het heeft veel meer in zijn mars. Vooral in de keuken dan! Kleurrijk, smaakvol, boordevol groenten en nog eens lekker ook. Klaar voor wat pit in je leven? Laat maar komen!

De Mexicaanse keuken

Voor je begint met het reserveren van een Mexicaanse foodtruck is het misschien niet slecht om te weten wat de Mexicaanse keuken precies inhoudt. In één woord: kleurrijk. 

Alles in Mexico is een bom van kleur, van de bloemen in de jungle tot de handgeweven dekens. En dan spreken we nog niet alleen over de kleurenpracht in de keuken, maar vooral ook de smaken! Spicy rode salsa’s, heerlijke groene guacamole en knapperige taco’s, mmmhh!

Maïs: het goud van Mexicaanse lekkernijen

Eén van de hoofdingrediënten in de Mexicaanse keuken is maïs, iets wat al eeuwenlang gebruikt wordt om mee te koken. In Mexico vindt je de maïs dan ook op elke hoek van de straat, letterlijk. Een typisch streetfood gerecht? Dat is een kolf maïs met boter of room en mayo. En een tortilla? Dat is ook maïs! 

Chili: spice up your life

Op de tweede plaats kan je de chilipeper vinden. Niet degene die we bij ons kennen, de rode of groene pepertjes, maar wel tientallen varianten, van mild, tot heet, heter en super heet. De Mexicaanse chilipepers hebben ook enorm veel smaakvariaties. Durf jij de test aan?

Bonen: health boost in z’n kleinste vorm

Naast maïs en chili vinden we bonen terug in héél wat gerechten. Een bron van plantaardige proteïnen, vezels, ijzer en heel wat vitaminen. Een super healthy zaadje dus! Verder wordt er in de Mexicaanse keuken ook steeds gewerkt met warme specerijen, denk maar aan kruidnagel en kaneel, die de vele stoofpotjes extra smaak geven. Ook verse kruiden hebben een vaste plaats. Koriander is een veelgebruikt kruid, vooral in combinatie met limoen. 

Salsa: smaakmaker van formaat

In de Mexicaanse keuken wordt bijna elk gerecht geserveerd met salsa. Pico de gallo, salso roja, guajillo Chile salsa, tomatillo salsa verde … Ze bestaan in allerlei soorten en vormen, maar de basis blijft tomaat, ui en chilipeper. Het wordt gebruikt als zowel salade, saus en bijgerecht.

En wat dan met de Tex-Mex keuken?

Naast de echt authentieke Mexicaanse keuken kennen we ook de Tex-Mex keuken, een mengeling tussen de Mexicaanse en Zuidwestelijk Amerikaanse keuken. De typische streetfood zoals taco’s en tostadas worden in de Tex-Mex keuken omgetoverd tot grote gerechten, met bonen, rijst en verschillende sauzen als extra’s. Enkele klassiekers? Dat zijn fajita’s en chili con carne!

Aan tafel!

Mexicanen zijn een beleefd volkje, ook als het op tafelmanieren aankomt. We kennen allemaal wel de etiquette; geen ellebogen op de tafel, handen boven de tafel houden en niet spelen met je eten. Maar de Mexicanen? Die doen het graag nog beleefder.

Ze wensen al hun tafelgenoten smakelijk eten, ‘buen provecho’ in het Mexicaans, – even een mini Mexicaanse les, ‘bwen pro-VET-sjo’ – voor ze beginnen. Als iemand je heeft uitgenodigd voor een etentje kom je best ietsje te laat. Het klinkt gek, maar te vroeg komen vinden de Mexicanen zéér onbeleefd.

Verder mogen alleen mannen een toost uitbrengen, worden de taco’s en flautas met de hand gegeten en staan de tortilla’s en de salsa altijd in het midden van de tafel, zodat iedereen voor zichzelf kan opscheppen.

Mexicaans voor beginners

Ben je een beginner in de Mexicaanse keuken? No problemo! Met de volgende foodtrucks tover je je feest om in een echte Mexicaanse fiësta.

Loco Mexicano

Geen Tex-Mex maar écht Mexicaans streetfood. Heerlijke vers gemaakte taco’s die groot en klein kunnen bekoren!

Loco Mexicano foodtruck
Bekijk Loco Mexicano op onze website

Monba Taqueria

Monba Taqueria was één van de eerste Mexicaanse foodtrucks in België! Ze serveren kraakverse, authentieke Mexicaanse gerechten.

Monba Taquaria foodtruck
Bekijk Monba Taqueria op onze website

Ay Caray!

Gabriël, geboren in Mexico, tovert de smaak van Mexico op je bord! Hij serveert de klassieke gerechten zoals taco’s en fajita’s, maar verrast je ook met specialiteiten! 

Bekijk Ay Caray! op onze website

Ontdek ook Caramba!The VexicanPasadoTACOVANTaco’s Los AmigosGert’s Cruisin’ CuisineBuild A Burrito en Twisty Wraps.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht